Vegeta de casa

de Mitinita in Conserve, 10 Sep 2011 | 9525 vizualizari

 

E primul an ca incerc si sunt super incantata de rezultat. Soarele e pe balconul meu toata ziua,chiar era pacat sa nu profit.Am folosit curatatorul de la legume Kotanyi pentru a obtine felii subtiri.

 

INGREDIENTE

  • dovlecei
  • morcovi
  • ardei verzi
  • ardei kapia
  • coji de rosii
  • fasole verde
  • patrunjel,leustean  
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vegeta de casa:

 

Se taie toate legumele spalate si uscate in fasii subtiri. Am folosit un curatator de legume pentru feliat morcovii si dovleceii si am folosit si coaja,am lasat si tulpinile la patrunjel si leustean.

Se tin la soare cateva zile pana s-au uscat bine. Uneori se usuca intr-o zi,uneori mai dureaza. Am folosit o tava mai veche din metal. Daca noptile sunt prea racoroase se aduce inauntru.

Dupa ce s-au uscat se dau prin robot si se maruntesc.

Se pot usca si in cuptor,la foc foarte mic si cu usa intredeschisa.Dureaza cateva ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vegeta de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

zustica 1

19.09.2011, 22:43

buna idee,o sa o incerc si eu,o sa folosesc un aparat de uscat legume.

Mitinita 1

25.09.2011, 16:07

zustica,ai noroc cu uscatorul,eu ma folosesc de soare cat se mai poate

mihaelar63 1

09.10.2015, 13:36

Este in plan si la mine

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vegeta de casa